Decoratie

Er zijn vele soorten decoratie van groot naar klein en van fel tot rustiek. Waar moet je op letten en wat matcht? Je leest het in onderstaand artikel.

Sfeerbepaling

Allereerst begin je met het bepalen van de sfeer. Je hebt dus bij voorkeur al met een app gekeken welke kleuren je gebruikt voor de muren e.d. Of dit is al gebeurd bij jouw in huis. Vervolgens kun je dit visualiseren met accessoires uit tijdschriften of van een online winkel. Door de juiste kleuren te gebruiken kun je de accessoires laten stralen. Houd jij jezelf nog vast aan je oude meubels? Probeer ze dan te schuren en te verven zodat ze weer bij de rest van het interieur passen.

Decoratie artikelen

Nu het in je hoofd of via een app zichtbaar is geworden welke meubels je wilt en welke kleuren daarbij passen kan je beginnen met het verzamelen van accessoires. De meeste mensen beginnen dan bij de planten. Deze zijn niet alleen heel mooi maar ook nog eens goed voor het leefklimaat. Daarnaast kun je bijvoorbeeld handgemaakte objecten gaan shoppen. Zo geef je net even dat extra gevoel van eigenheid aan de ruimte. Vrienden en familie zullen met jaloerse ogen kijken.

Less is more

Wanneer je jouw huis gaat inrichten is het de bedoeling dat je zo weinig mogelijk spullen gebruikt. De nieuwste trend is namelijk less is more. Door bijvoorbeeld een groot schilderij te combineren met een meubel en 2 decoratieartikelen of kaarsen heb je goud in handen. Je combineert en creƫert je eigen stijl. Daarnaast draai je de meubels in de gewenst stand. Rechte ruimtes zijn verleden tijd op een speelse manier draait iedereen zijn meubels naar een kwart of halve slag. Zo krijgen andere objecten ook de aandacht om op te vallen.

Lichtplan

Naast de meubels en decoratie is een lichtplan zeker zo belangrijk. Dit geeft de finishing touch en als je op de juiste manier het toepast vallen bepaalde stukken beter op. Ook zorgt licht juist voor ontspanning kies dan bij voorkeur lichten die je kunt dimmen. Er zijn ook steeds meer smart lampen die je vanaf een telefoon of tablet kunt bedienen.