In het wirwar van de hedendaagse esthetiek, vindt men zich vaak terug in een oceaan van twijfelachtig design. Het is net die ervaring die mij naar de pen deed grijpen – of beter gezegd, naar het toetsenbord. In mijn poging om mijn eigen leefruimte wat op te fleuren, kwam ik in contact met wat men noemt ‘de moderne interieurontwerper‘. En oh boy, dat was me wat.

De tirannie van minimalisme

Iedereen lijkt tegenwoordig geobsedeerd door minimalisme. Witte muren, houten vloeren en plantjes zijn niet meer weg te denken uit hedendaags ontwerp. Maar waar blijft het karakter? In een poging onszelf te vinden in deze kale ruimtes voelen we ons soms eerder verloren. De vraag rijst: wie heeft besloten dat dit ‘het goede smaak’ epitomeert?

Het prijskaartje van “unieke” stukken

Praat eens met een interieurontwerper over unieke stukken en voor je het weet ben je blut maar wel eigenaar van een salontafel gemaakt uit hergebruikte bowlingbanen of iets even absurds. Is authenticiteit echt alleen verkrijgbaar tegen exorbitante prijzen? Mijn zoektocht liet zien dat creativiteit vaak gevangenzit achter een financiële barricade.

Kleur bekennen in een wereld vol beige

Zodra er gesproken wordt over kleurgebruik lijkt iedere designer plotseling kleurenblind voor alles behalve vijftig tinten grijs… of beige. Wanneer heb je voor het laatst écht levendige kleuren gezien bij iemand thuis? Ik pleit voor meer durf! Meer expressie! Waarom zouden we genoegen nemen met minder?

Hoe handleidingen onze creativiteit belemmeren

We worden overspoeld met doe-het-zelfgidsen en online tutorials die beloven ons huis om te toveren tot iets uit een Scandinavisch lifestyle magazine. Echter, wanneer je eindelijk klaar bent na al het zweten en zwoegen kijk je rond… En zie je dat jouw huis identiek is aan duizenden anderen. Waar bleef de individualiteit?

Echte schoonheid komt van binnen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *