Een chauffagist voert verschillende werkzaamheden uit aan je verwarming, zoals het installeren van nieuwe cv-ketels, cv-ketel onderhoud of reparatiewerkzaamheden. Ook kan de verwarmingsmonteur bepaalde onderdelen herstellen of vervangen. In dit artikel lees je alles over de werkzaamheden en kosten van een chauffagist.

Wat doet een chauffagist?

De taken van een verwarmingsmonteur zijn onderverdeeld in drie hoofdcategorieën. Namelijk: onderhoud, reparaties en installaties. Hieronder zie je deze werkzaamheden in het kort toegelicht. 

Cv-ketel reparatie

Als er een probleem is met je verwarmingsinstallatie, bijvoorbeeld wanneer je geen warm water krijgt of als de verwarming het niet doet. Maar ook als je last hebt van een lekkage bij de leidingen of de radiator, is het verstandig om een chauffagist in te schakelen. Ze kunnen uitvinden wat er aan de hand is en hoe de storing kan worden opgelost. 

Mogelijke problemen aan je cv-ketel

Er kunnen verschillende problemen optreden aan je verwarming. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte elektrische ontsteking, een lekkende ketel of een kapotte driewegklep of warmtewisselaar. In sommige gevallen moeten deze onderdelen worden vervangen om de verwarming weer goed te laten functioneren. 

Cv-ketel onderhoud

Om de levensduur van je verwarming of cv-ketel te verlengen, is het verstandig om de 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. De chauffagist kan dan de staat en de verschillende onderdelen van je verwarmingsinstallatie controleren, maakt de onderdelen schoon, en kan eventueel de radiatoren ontluchten. 

Cv-ketel installatie

Ook installeert een chauffagist een nieuwe cv-ketel installatie. Omdat dit vakwerk is en op de juiste manier moet gebeuren is het verstandig om de installatie door een deskundige verwarmingsmonteur te laten uitvoeren. 

Wat kost een chauffagist?

Een cv-installateur hanteert verschillende tarieven, afhankelijk van de klus. Voor het laten installeren van je nieuwe verwarming bijvoorbeeld, ligt de kostprijs van de hele installatie, inclusief montage en aanschafprijs van de cv-ketel, tussen de €1.500,- en €3.500,-  per uur.

Voor eenmalig onderhoud van je cv-ketel liggen de kosten tussen de €60,- en €90,-. Reparaties aan je cv kosten gemiddeld tussen de €55,- en €75,- per uur. Hierbij zijn de materiaalkosten niet inbegrepen. Hieronder zie je deze kosten in een overzicht:

Kostenoverzicht chauffagist 2022:

 

Dienst/product  Gemiddelde prijs
Cv-ketel €1.000,- tot €2.600,- per uur
Montage van een cv-ketel €500,- tot €900,- per uur
Kostprijs gehele installatie €1.500,- tot €3.500,- per uur

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *