Is het tijd voor een grondige make over in huis en wil je beginnen met een nieuwe vloer? Hoe maak je dan de keuze uit tal van mogelijkheden waarmee je de juiste sfeer in je woning krijgt? Een mooie vloer vormt de basis van je interieur en is allesbepalend voor de uitstraling. Is die basis niet goed, dan trekt dat door in de rest van je inrichting. En dat wil je niet. Denk daarom goed na over de vloer die je kiest. Zeker omdat je te maken hebt met een dure en tijdrovende investering die je na de verkeerde keuze niet een-twee-drie ongedaan maakt.

Om je een handje te helpen, staat in deze blog de kasteelvloer centraal. Een mooie klassieke uitvoering van de houten vloer. Waarom een kasteelvloer in jouw woning tot zijn recht komt, ontdek je hier.

De kasteelvloer die de lengte benadrukt

Een kasteelvloer is samengesteld uit rechte houten planken die je in één lengte in de ruimte legt. Waar je tegenwoordig ook prachtige patronen in visgraatvloer of de Hongaarse punt kunt leggen, blijft de recht gelegde houten vloer minstens zo populair. Het is een mooi patroon waarmee je de lengte in de kamer benadrukt. Ligt de kasteelvloer als basis in je woning, dan kun je met de rest van je meubels en accessoires gebruiken om te spelen met die optische lengte.

Een vloer met karakter

Een ander kenmerk dat bepaalt waarom een kasteelvloer in jouw woning past, heeft te maken met de karakteristieke uitstraling. Met een kasteelvloer haal je echt hout in huis waarvan iedere plank uniek is. De noesten en nerven die nog zichtbaar zijn zorgen voor leven, waardoor je een warme sfeer krijgt. Gaat je voorkeur uit naar een strak en modern interieur, dan betekent dat niet dat je de houten vloer links moet laten liggen. Deze vloer komt prachtig tot zijn recht in zowel een klassieke woning met karakteristieke details als in een moderne en industriële huiskamer.

De prachtige kleuren van het hout

Dat komt door de rustige kleuren van de kasteelvloer. Het natuurlijke hout is beschikbaar in donkere en lichte tinten, maar altijd met een mooie rustgevende uitstraling. Geen schreeuwerige en felle kleuren die als basis voor je interieur fungeren. De natuurlijke tinten van kasteelvloer combineer je perfect met strakke zwart-witte contrasten, met een opvallende kleur op de muur of juist met natuurtinten voor een warm geheel.

Liever een ander patroon dan de kasteelvloer?

Waarom een kasteelvloer in jouw woning? Simpelweg omdat je op een krachtige manier heel veel sfeer in huis brengt. Wil je het wat speelser aanpakken met de vloer, dan kun je kiezen voor een ander legpatroon. Houd daarbij wel rekening met hoe de vloer de uitstraling van de ruimte bepaalt. Maar met een van onderstaande vloeren heb je hoe dan ook een prachtige eyecatcher als basis voor je interieur:

Extra advies om het zeker te weten

Loop je toch vast in de keuze voor jouw houten vloer en wil je er zeker van zijn dat de kasteelvloer in jouw woning past? Maak dan gebruik van de expert. Vraag advies op bij een interieurdesigner die oog heeft voor ruimte, kleur en materiaalgebruik en op basis van jouw stijl met passende ideeën komt. Op basis van dit advies weet je zeker dat je een goede keuze maakt en de sfeer in de woonkamer toevoegt die je voor ogen had.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *