Elk jaar worden de zomers warmer in Nederland. Hoewel vroeger vrijwel niemand gebruik maakte van een airco in ons koude kikkerland, is het steeds gebruikelijker om een airco aan te schaffen. Want naast het koelen van je huis, kan je de airco in de wintermaanden ook gebruiken om je huis te verwarmen, Ben je op zoek naar een airconditioner voor thuis? Kijk dan eens bij Airco Outletshop en lees snel verder voor meer tips over airconditioners!

Energie besparen

Hoewel veel mensen er nog steeds vanuit gaan dat een airconditioner energie vreet en slecht voor het milieu is, is tegenwoordig niets minder waar. Ga bijvoorbeeld voor een airconditioner van Panasonic. Want bij het gebruiken van een panasonic airco haal je niet alleen een krachtige airco met zowel een goede koelcapaciteit als verwarmingscapaciteit in huis. Je weet ook zeker dat je energie bespaart. De Panasonic airconditioners beschikken namelijk  over een energieklasse van A++  en hebben allen een energiezuinige inverter.

Verwarmen met lucht ipv gas

De grootste kostenbesparing van de aanschaf van een airco is dat je op deze manier hoe dan ook minder gas zult verbruiken. Helemaal in deze tijden, nu de gasprijzen in heel Europa de pan uit rijzen, is dit natuurlijk een groot voordeel!

Geluidsniveau

Bij de aanschaf van een airco is het belangrijk om te kijken naar het geluidsniveau.  Een super stille modus, met bijvoorbeeld maar 20 dB(A) op de laagste stand, is perfect geschikt voor elke ruimte waar dan ook in huis, zelfs voor de slaapkamer.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een airco?

Ten eerste is het altijd verstandig om voor de aanschaf van een eerste airconditioner contact op te nemen met een bedrijf gespecialiseerd in airconditioners, zoals bijvoorbeeld een deskundige installateur die gecertificeerd is voor het werken met koudemiddelen. Laat je vooral goed adviseren over het type airconditioner en welke capaciteit er nodig is om jouw huis koel en/of warm te houden. Wil je graag een systeem dat ook nog eens milieubewust en duurzaam is? Let dan vooral op het energielabel, liefst A++ en het koudemiddel, R32 is in dit geval het beste.

Vergelijk offertes

Ga je een airconditioner aan te schaffen. Dan is het verstandig om verschillende offertes aan te vragen bij diverse bedrijven. Zo kun je eenvoudig de punten die voor jou en je gezin het belangrijkste zijn vergelijkingen en zo weet je zeker dat je de beste deal sluit!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *