Het is tijd voor een nieuw verfje of patroontje op je muren. En dan komt de vraag hoe pak je het aan? Ga je voor schilderen of behangen? Lees hieronder wat de verschillen en voordelen zijn om de juiste keuze te maken. 

Verven 

De muur is beschadigd of de huidige kleur vind je gewoonweg saai geworden, dat betekent dat het tijd is voor wat nieuws. Een laagje verf is dan de makkelijkste en snelste weg. 


Je kiest een kleur en je kunt aan de slag. Het is hierbij wel belangrijk dat de muur goed gestuct is zodat het ook goed blijft zitten, en wanneer je te maken hebt met een donkere onderkleur kan het zijn dat het soms vaker gedaan moet worden. 


Toch heeft het ook veel voordelen. Zo is het op korte termijn goedkoper dan behangen en kun je makkelijker bij de vervelende hoekjes en kiertjes. 

Behangen 

Ben je op zoek naar iets waar je zo creatief in kan zijn als je wilt? Dan kun je misschien beter kiezen voor behang. Er zijn oneindig veel kleuren en patronen om uit te kiezen. Daarnaast zijn er ook verschillende materialen. 


Een ander voordeel is dat het stucwerk minder belangrijk is, omdat je het vervolgens toch niet meer ziet. Dit geldt ook wanneer je te maken hebt met een zwarte of andere donkere kleur muur. Ook gaat behang vaak langer mee dan schilderwerk waardoor het op lange termijn dus goedkoper is. 

Verven en behangen combineren 

Op deze schilder gids kun je terecht voor nog meer informatie over de verschillen tussen verven en behangen. Weet je het nu nog niet wat je wil? Of vind je het beide wel wat hebben? Dan heb je ook de mogelijkheid het gewoon te combineren. 

 

Dit is bijvoorbeeld het geval bij muurdecoratie. Zo kun je de muren in een neutrale kleur verven om vervolgens een accentmuur te creëren met leuk behangpapier. Ook is vliesbehang een optie wanneer je het besluit te combineren. Vliesbehang is behangpapier wat je kunt overschilderen. Het geeft de wand enige structuur en je kunt vervolgens de kleur volledig zelf uitkiezen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *