Is je huidige garagedeur aan vervanging toe omdat hij zijn beste tijd heeft gehad? Dan is dit artikel iets voor jou. We bespreken namelijk een aantal belangrijke overwegingen voor de aanschaf van je nieuwe garagedeur. Lees snel door om te weten met welke zaken je rekening moet houden.

Wil je de garage anders gaan gebruiken?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan hoe je de garage wilt gaan gebruiken. Nu, maar ook zeker in de toekomst. Gebruik je de garage bijvoorbeeld op dit moment als fietsenstalling, maar wil je er eigenlijk een thuiswerkplek van maken? Dan is een garagedeur met een goede isolatiewaarde en ingebouwde ramen een slimme keuze en kom je al snel uit bij openslaande garagedeuren van Hörmann.  

De openslaande deuren Hörmann zorgen ervoor dat je geen last hebt van kou en tocht dat via de garagedeur naar binnen komt. De ramen zorgen ervoor dat er via de garagedeur daglicht naar binnen kan komen.

Nog een voorbeeld: je hebt een webshop en je houdt een voorraad aan in de garage. In dat geval is het belangrijk dat je een garagedeur kiest die zo min mogelijk ruimte in de garage inneemt, zodat je maximaal opslagcapaciteit hebt. Een garagedeur die hieraan kan voldoen is een roldeur.

Sluit de uitstraling van je oude deur aan op je woning?

Sommige mensen besluiten na verloop van tijd om het schilderwerk van hun woning een andere kleur te geven. Bij jij dat ook van plan? Sta dan even stil bij het feit of je misschien een andere kleur garagedeur moet kiezen dan de kleur van je huidige garagedeur.

En bedenk ook of de materiaalkeuze nog past. Soms kan een overstap van een houten garagedeur naar een aluminium deur of andersom een grote impact hebben op de uitstraling van de garage en daarmee het totaalplaatje van je woning.

Overstappen naar elektrische bediening?

Ben je tevreden over hoe je momenteel je oude garagedeur moet bedienen? Stel dat je bijvoorbeeld een handmatig bedienbare garagedeur hebt en je lichamelijk niet meer 100% fit bent. Dan is het verstandig om voor elektrische bediening te kiezen.

Maar ook als je de garage als parkeerplaats gebruikt kan elektrische bediening veel comfort bieden. Het is immers niet fijn als je iedere keer in en uit moet stappen om de garagedeur te openen. Met een afstandsbediening of zelfs met je smartphone kun je de garagedeur vanuit je auto bedienen, ideaal!

De beveiliging van de deur

Sommige garagedeuren zijn van slechte sloten voorzien. Daarom is het belangrijk om bij de aanschaf van je nieuwe garagedeur te controleren hoe het zit met de beveiliging. Zijn er goede sloten gemonteerd die inbrekers niet eenvoudig kunnen openbreken? 

En als je een elektrisch bedienbare garagedeur wilt kopen, let dan op of de motor met een pin wordt geblokkeerd op het moment dat de deur op slot zit. Dit noemen we ook wel ‘optilbeveiliging’. 

Zet al je wensen en eisen op een lijstje

Nu je weet met welke aspecten je rekening moet houden als je de garagedeur gaat vervangen is het goed om al je wensen op een lijst te zetten en op basis daarvan offertes aan te vragen voor je nieuwe garagedeur. Op die manier kom je tot de juiste koopbeslissing.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *