Het is weer zover. Overal ontluikende bloemen, terrastafeltjes nemen stilaan elke straathoek in en hier en daar duikt een paar blote benen op. Geen twijfel mogelijk, de lente is in het land! Wij geven je enkele tips om die frisse lentebries ook door je interieur te laten waaien.

Flower power

Breng de natuur in huis! Momenteel vind je in elke supermarkt of tuinwinkel talloze verse bloemenknollen of kiemende planten uitgestald. Paaslelies en tulpen in alle mogelijke kleuren geven een fleurige toets aan je interieur. Plaats ze in een mooie vaas. Dit seizoen vraagt om een contrasterende felle kleur. Gele narcissen? Breng de toon optimaal tot z’n recht met een paarse pot. Roze tulpen? Die zien er extra kleurrijk uit in een grasgroene of hemelsblauwe vaas. Graag een bohemian vibe in je woonkamer? Pluk zelf je droomboeket langs de weg of in het bos! 

Lichte tinten
Het voorjaar brengt helaas ook vervelende klusjes zoals de lenteschoonmaak met zich mee. Koppel het nuttige aan het aangename en maak van de gelegenheid gebruik om enkele ruimtes te herinrichten. Geen die duffe muren een nieuw likje verf. Of waarom geen frisse rolgordijnen? Opnieuw decoreren kan ook door enkele details te veranderen zoals de kussenhoezen of het tafelkleed. Kies voor lichte pastel of zachte wittinten. Je slaapruimte, woonkamer of keuken ziet er plots een pak vrolijker uit. 

Speel met de zon

Niks is mooier dan het zonlicht dat vanuit de perfecte hoek je huis binnen valt. Speel ermee! Met flexibele en doorzichtige vitrage kan je zelf de hoek en hoeveelheid bepalen. Plaats het pronkstuk uit je interieur centraal waar de zonnestralen vallen. Heb je een mooie grote plant in je woonkamer? Plaats hem zodanig dat de schaduwen mooi aftekenen op een sobere muur. Heb je niet zoveel lichtinval? Dan kan je ook met spiegels werken. Als je spiegel op een plek staat waar regelmatig licht valt, weerkaatst hij die zonnestralen naar de overkant van de ruimte. Double win!

Geuren en kleuren

Dacht je al eens aan aromatherapie? Het is algemeen geweten dat geuren een sterk effect hebben op onze gemoedstoestand. Zo heeft lavendel een kalmerende werking en citrusgeuren zouden ons dan weer meer energie geven. Je kan de aroma’s op verschillende wijzen in huis verspreiden. Een verstuiver met essentiële olie of een geurkaars bijvoorbeeld. Maar je kan natuurlijk ook gewoon een busseltje gedroogde lavendel ophangen of citrusvruchten in een mooie fruitschaal op tafel leggen. Veel esthetischer en ook beter voor de portemonnee.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *